Kuvaussopimus

Kuvauksen varaaminen ja toteutus

Ennen kuvausta asiakas on tutustunut valokuvaajan tyyliin, kuvaussopimukseen ja hinnastoon. Hän ymmärtää, että kuvat ovat valokuvaajan taiteellisen näkemyksen mukaisia. Valokuvien tyylissä on vaihtelua esimerkiksi kuvausolosuhteiden ja aikaa myötä tapahtuvan tyylin muutoksen vuoksi.

Kuvausmaksu maksetaan varauksen yhteydessä. Varausmaksua ei palauteta, mikäli kuvaus peruuntuu asiakkaan pyynnöstä. Mahdollisuuksien mukaan korvaava kuvausaika pyritään järjestämään, mikäli asiakas haluaa siirtää kuvausta esimerkiksi sairastumisen vuoksi. Varausmaksua ei palauteta, vaikka asiakas ei valitsisi kuvauksen jälkeen yhtään kuvaa tilattavaksi.

Kuvauksen kesto on tyypillisesti yhden hengen kuvauksissa n. 45 minuuttia, kahden hengen kuvauksissa ja perhekuvauksissa 60 – 75 minuuttia, vauvakuvauksissa 60 – 120 minuuttia. Ajat ovat arvioita. Mikäli kuvaus alkaa valokuvaajasta riippumattomista syistä myöhässä,  lyhentää se jäljellä olevaa kuvausaikaa.

Kuvien julkaiseminen

Asiakas voi teettää kuvia vapaasti yksityiseen käyttöön valitsemassaan paikassa. Hän voi myös julkaista kuvia ei-kaupallisessa käytössä, kunhan kuvaajan nimi mainitaan muodossa Suvi-Marja Tuulia tai @suvimarjatuulia. Asiakkaalla ei ole lupaa muokata tai rajata kuvia itse.

Valokuvaaja voi julkaista kuvia oman harkintansa ja hyvän maun rajoissa. Valokuvaaja voi myös osallistua kuvilla valokuvakilpailuihin.

Koevedokset ja kuvien toimittaminen

Kuvat valitaan ja ostetaan erikseen kuvauksen jälkeen.

Valokuvaaja toimittaa koevedokset asiakkaalle sähköisesti 3 viikon sisällä kuvauksesta. Asiakas ilmoittaa valitsemansa kuvat valokuvaajalle 5 viikon sisällä koevedosten toimituksesta sähköpostitse suvihautanen(at)hotmail.com. Mikäli asiakas ei ilmoita valintoja aikarajan puitteissa, ei kuvaajalla ole velvollisuutta säilyttää kuvia.

Valokuvaaja toimittaa lopulliset kuvat 5 viikon sisällä valintojen saapumisesta. Laskun on oltava maksettuna ennen kuin kuvat toimitetaan. Lopulliset kuvat toimitetaan neljänä versiona: nettikokoon pienennettynä, täysikokoisena versiona sekä väri- ja mustavalko- tai sävyteversiona. Lopulliset kuvat on käsitelty valokuvaajan taiteellisen näkemyksen mukaisesti. Kuvat saattavat poiketa koevedoksista esimerkiksi rajaukseltaan tai värimaailmaltaan.

Mahdolliset muutostoiveet on ilmoitettava viikon sisällä kuvien vastaanottamisesta. Hintaan ei sisälly suurempia kuvamanipulaatioita.